Doelgroep: bedrijfsartsen, HR functionarissen, arbeidsdeskundigen, loopbaanadviseurs, personeelsadviseurs, directies en leidinggevenden

Trainer(s): Drs. Pauline Houweling

Interventies bij conflicten: vergroten van uw kennis en vaardigheden in omgaan met conflicten

Datum: 31 oktober en 21 november 2017
Aanvang: 11:30-13:00 uur

Programma:
Drs. Pauline Houweling vergroot in deze masterclass uw kennis en vaardigheden in het omgaan met conflicten

Kosten: €50,- 

Locatie: Arbeids Psychologie Amsterdam
Contact: 020 676 0 676

Aanmelden: Stuur een e-mail met uw naam, functie en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Masterclass. U ontvangt een formulier waarmee u zich kunt inschrijven.

Masterclass oktober en november 2017

31-10-2017

Macht of invloed?

Een conflict wordt vaak in stand gehouden doordat een bepaald machtsevenwicht is ontstaan: die macht loslaten betekent prijsgeven. Het bijzondere in conflicten die blijven duren, is dat de betrokkenen macht ervaren bij de ander en daardoor hun eigen macht op de situatie - en hun kans om voor elkaar te krijgen wat ze nastreven - niet zomaar los willen laten. Denk aan de macht iemand een negatieve beoordeling te geven, de macht om je ziek te melden.

In deze masterclass leer je welke rol macht speelt in een conflict en de toepassing van die kennis in de praktijk: hoe begeleid je betrokkenen stap voor stap naar een dialoog waarin zij invloed houden op de door hen gewenste situatie zonder gebruik van de macht waarover zij beschikken?

21-11-2017

Weerstand

Veel mensen vinden weerstand lastig bij gesprekken en vermijden het 't liefst. Het helpt je om je te realiseren dat weerstand vooral een signaal is van onvrede. Hoe kan weerstand helpen bij het vinden van de kern van een probleem? Wat is de invloed van de achterban op de ervaren weerstand? Waar richt de weerstand zich tegen? Wat moet er voor in de plaats komen om echt te verdwijnen? Hoe groter de wrijving of het conflict, hoe meer weerstand te verwachten is.

In deze masterclass komen bovenstaande vragen aan de orde en leer je weerstand als gereedschap te zien in plaats van als lastig obstakel.

Joomla templates by a4joomla