Doelgroep: bedrijfsartsen, HR functionarissen, arbeidsdeskundigen, loopbaanadviseurs, personeelsadviseurs, directies en leidinggevenden

Trainer(s): Drs. Pauline Houweling

Interventies bij conflicten: vergroten van uw kennis en vaardigheden in omgaan met conflicten

Datum: nog bekend te maken
Aanvang: 11:00-12:30 uur

Programma:
Drs. Pauline Houweling vergroot in deze masterclass uw kennis en vaardigheden in het omgaan met conflicten

Kosten: €45,- 

Locatie: Arbeids Psychologie Amsterdam
Contact: 020 676 0 676

Aanmelden: Stuur een e-mail met uw naam, functie en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Masterclass. U ontvangt een formulier waarmee u zich kunt inschrijven.

Masterclass van dinsdag 20 Juni 2017

20-06-2017

Het benutten van weerstand in vergaderingen

Weerstand in vergaderingen: het benutten van dwarsliggers. Weerstand lijkt ons in vergaderingen veel tijd te kosten. Het kent vele vormen: kritische vragen, onwil, koppigheid, emotioneel en irrationeel gedrag. Maar ook - en dat is soms moeilijk te ontdekken - werkelijke interesse in iets dat diegene zelf als lastig ervaart. Soms is er weerstand niet tegen de taak maar tegen de boodschapper, de manier waarop of het moment. Negeren, weglachen of onderdrukken is een tijdelijke oplossing met een kortetermijneffect. Hoe kun je er in een vergadering zo gebruik van maken dat het de hele groep medewerkers dient? Waarom is die weerstand er op dat moment? Hoe kun je efficiënt de onderliggende reden omzetten in een constructieve bijdrage die draagvlak bevordert? Wat doe je als iemand te veel tijd vraagt? Wat is het effect van onderdrukken van weerstand? Kortom: hoe maak je van die negatieve irritaties een gelijkwaardig overleg?

 

Joomla templates by a4joomla