Doelgroep: Bescheiden professionals en leidinggevenden die onder druk staan 

Duur: 8 bijeenkomsten van 3 uur 

Locatie: Arbeids Psychologie Amsterdam

Kosten: € 3.000,- (BTW-vrij)

Programma:

In acht bijeenkomsten van drie uur leert u:

* vrij te zijn van nodeloze angst en spanning,
* uw aandacht vasthouden en richten,
* grenzen stellen en
* op een acceptabele manier “nee” zeggen. 

Door de techniek van onderhandelen op te frissen, komt u weer op een sociaal acceptabele manier op voor uw eigen belangen, met respect voor anderen. Het wordt weer leuk om weerstanden en conflicten te hanteren. 

Thema’s die aan de orde komen zijn: doe alles met aandacht, grenzen stellen, assertiviteit, autonomie, verbinden, loslaten, onderhandelen, conflicten hanteren. 

De cursus  is een ontmoeting tussen Oosterse en Westerse invloeden. Deelnemers zijn leidinggevenden en professionals die leren op assertieve wijze te onderhandelen en om te gaan met conflicten in de werksituatie. 

De grondhouding, letterlijk stevig in uw schoenen staan, bevorderen we met principes uit de Japanse krijgskunst aikido, aangevuld met oefeningen afkomstig uit Mindfulness, Yoga en Tai Chi. De aikido-oefeningen zijn tegelijk een metafoor voor respectvol omgaan met andere mensen. Theorie en praktijkoefeningen zijn toegesneden op de eigen ervaringen. De combinatie van begrijpen wat je doet, het ook daadwerkelijk doen en ervaren wat de effecten zijn, zorgt ervoor dat u het geleerde al de volgende dag op uw werk in praktijk kunt brengen. 

De training is daarnaast gebaseerd op de cognitief-psychologische methode RET en op kennis van diverse conflicthanterings- en onderhandelingsvaardigheden. Honderden mensen hebben zich met behulp van deze training kunnen bevrijden van spanning en vervreemding en hun zelfvertrouwen weer terug gevonden. 

Trainers zijn Jaap van den Broek en Nico Poppelier.
Aikido leraar Nico Poppelier is bèta wetenschapper en leidinggevende op de automatiseringsafdeling van een groot ziekenhuis. Hij heeft in Utrecht een eigen Aikido school. 
Jaap van den Broek is klinisch psycholoog en oprichter van Arbeids Psychologie Amsterdam  

De combinatie van weten waarom je dingen doet en westers, cognitief leren met elementen uit de krijgskunst Aikido bestaat bij APA al 20 jaar. 

 

Contact en inlichtingen: Jaap van den Broek, een kennismakingsgesprek is een voorwaarde voor deelname.

Telefoon: 020 676 0 676 

Voor inschrijving: zie contactformulier.

Contactformulier

Joomla templates by a4joomla